Permakulturlandbrugene på Svanholm inviterer til workshop d.8.-10.april 2017

SONY DSCWorkshop med hegning af skovlandbrugssystem 8.-10. april 2017. Vær med til at hjælpe Danmarks første fossilfri permakultur landbrug godt i gang. Vi giver mad og undervisning og du giver arbejde og råstyrke. Overnatning i medbragt telt eller i kursuslokalet.

Vi skal have lavet et permakultur landbrugssystem, hvor geder går under store nøddetræer og holder græs og skadedyr nede. Vi skal have hegnet folden og rundt om hvert enkelt træ. Det foregår med hegnsstolper lavet af flækkede træer fra skoven bagved og dyrehegn. Hvis vi når det hele ender vi med at sætte geder og kid ud på folden. Om aftenen vil der være undervisning om permakulturbyggeri og skovlandbrug.

SONY DSC

Workshoppen og mad er gratis, da du giver en masse fysisk arbejde retur. Men vores erfaring er, at vi må bede om et depositum, for ikke at sige nej til nogen, for efterfølgende at få afbud og køre med tomme pladser – og det har vi desværre prøvet et par gange. Depositummet er på 500kr og gives retur efter workshoppen (hvis du er mødt op og det er en forudsætning, at du kan deltage i hele workshoppen). En plads er først reserveret ved indbetaling til kono nr.: 8401 1047879

Kontakt mail: mirailleris(SNABELA)gmail.com

Program:

Lørdag

10.00 Vi starter arbejdet på skovlandbruget og ser stedet, hvor skovlandbrugene skal etableres. – Det overordnede design.

13. Vi forsætter arbejdet på skovlandbruget

14. Vi forsætter arbejdet på skovlandbruget – med kage undervejs

18.00 Aftensmad

19.00-20.30 Hvordan skal vi lave landbrug? Se design for skovlandbruget m. nødde/gedesystemet, den selvfodrende hønsgård, skovhaven m. ænder, højbede, kaniner, læhegn mv.

Søndag

7.00 Morgenmad

8.00 Vi forsætter arbejdet på skovlandbruget

12. Frokost i marken

13. Vi forsætter arbejdet på skovlandbruget – med kage undervejs

18.00 Aftensmad

19.00-20.30 Hvad skal vi bygge? Solopvarmede halmhuse der er forsænkede i sydskråningen med komposttoilet, biogas, eget spildevandsrens osv. Tegninger, principper og løsninger.

Mandag

7.00 Morgenmad

8.00 Vi arbejder på skovlandbruget

12. Frokost i marken

13. Vi arbejder på skovlandbruget

15.30-17.00 Kage og rundvisning i Svanholm Permakultur Skovhave, som vi har etableret i 2012 og derfor er længere fremme.

Vel mødt

Esben Schultz og Mira Illeris, permakultur diplomholdere og redaktører for Tidsskrift om Permakultur.