om os

P1 -foto af Dorte DalgaardLev Bæredygtigt arbejder med og formidler permakultur. Vi er aktuelle med Bogen om Permakultur i 2019, udgiver “Tidsskrift om Permakultur”. Vi holder kurser, foredrag og workshops om permakultur på baggrund af vores praktiske arbejde med Svanholm Permakulturlandbrug og skovhave.

Mira Illeris (f. 1979) og Esben Schultz (f. 1977)
– har gennem mange år været aktive og centralt placerede i den skandinaviske permakultur bevægelse og er i 2019 aktuelle med Bogen om Permakultur.

er begge uddannede økologiske landmænd og har taget permakulturkursus i 2001. I september 2008 fik de tildelt permakulturdiplom.
– har været initiativtagere til Den selvforsynende landsby på Sydfyn, der startede i 2004, hvor de har arbejdet med permakulturdesign i landbruget og designet og bygget eget halmhus.
– startede i 2009 Tidsskrift om Permakultur, som de siden har redigeret og udgivet 2 gange årligt.
– har gennemført skovhavekursus hos en af verdens førende skovhavedyrkere, engelske Martin Crawford og i 2012 etableret en skovhave på 3000 m2 indenfor Svanholm Storkollektiv. I 2014 indgik de i en dokumentar-radioudsendelse i P1 om Svanholm Skovhave, som fik over 150.000 lyttere.
– har taget initiativ til Permakultur Landbrugene på Svanholm, hvor de i 2015 fik tilladelse til etablering af et permakultur-område med 6 boliger og tilhørende driftbygninger. Her er de nu ved at starte skovhave og permakultur landbrug op samt bygge halmhus, og flere andre familier er også igang.
– har besøgt mange permakultur projekter rundt om i Europa.
– er forfattere til en lang række artikler i Tidsskrift om Permakultur og andre medier.
– har undervist og arrangeret over 20 permakultur design-kurser og skovhavekurser og afholdt en række bygge-workshops.
– har jævnligt holdt foredrag om deres forskellige arbejdsfelter indenfor permakultur.

2 Responses to om os

 1. Charlotte Madsen skriver:

  Käre “Lev Bäredygtigt”
  For et par aar siden noterede jeg ordet “ärtebuskträ” samt jeres web-adresse fra en yderst interessant radioudsendelse om netop permakultur. Nu har jeg faaet have (kedelig parcelhusslagsen) og stor lyst til at pröve noget nyt. Kunne I maaske hjälpe mig med videre oplysninger om dyrkning mm af ovenstaaende grönsag, og hvor man kan köbe den? Da jeg bor i Tyskland ville dens latinske navn muligvis ogsaa väre nyttigt.
  Iskriver, at man i Norge og Sverrige kan köbe jeres tidsskrift. Sender I ogsaa til Tyskland? Jeg gläder mig til at höre fra jer!
  Med venlig hilsen Charlotte Madsen

  • Mira Illeris skriver:

   Jo, vi kan godt lave en aftale til tyskland – men send mig en mail om det, så jeg har det samlet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *