Permakultur landbrug

Permakultur landbrug er det overordnede begreb for flere typer bæredygtigt landbrug som skovlandbrug, på engelsk agroforestry, holistisk afgræsning og agroøkologi. Permakultur landbrug kan indeholde systemer både med og uden træer.  Permakultur er en global bevægelse og mange steder er permakultur landbrug længere fremme, med flere gode praksisser end i Skandinavien.

Svanholm Permakultur Landbrug består af en klynge på 6 minelandbrug med 1½ ha til hver og 2 ha fællesjord. Vi plantede de første læhegnstræer i december 2015. I dag er mange 1000 træer plantet og flere af dem over 3 meter høje.

Vi lige nu i gang med at bygge off grid halmhuse,  mens vores skovhaver og skovlandbrug vokser op omkring husene. Vi modvirker klimaforandringerne fordi vi lagrer mere kulstof i træer og jord end vi udleder som CO2. Vi kommer til at leve af stedets ressourcer med selvforsyning og små skala permakultur landbrug og andre lokale virksomheder.  Det er en attraktiv livsstil tæt på naturen, hjemmearbejdspladser, et stærkt fællesskab, hvor hver familie samtidig skaber sit helt eget permakultur landbrug fra bunden. Foreløbigt er vi 3 familier i gang –  så kontakt os, hvis du vil være med.

For mere information se permakulturliv.dk

Svanholms hjemmeside kan du se den ansøgning og de bilag vi sendte til Frederiksund Kommune i februar 2012.

2 tanker om “Permakultur landbrug”

  1. Hvad står et økologisk fodaftryk på maks 1,8 gha for? Jeg går ud fra at det er en typo?

  2. Nu fandt jeg selv svaret! Wiki giver forklaringen af begrebet global hektar!

Der er lukket for kommentarer.