Permakultur nr. 8 – 2012

Permakultur nr. 8 – 2012 – byder bl.a. på artiklerne:  Permakultur 8-2012

Brødfød verden
Permakultur kan brødføde verdens voksende befolkning og samtidig
reducere vores afhængighed af pesticider …gødning produceret af ikke-fornybare, fossile brændstoffer.
Permakultur skaber nyt håb i det krigshærgede El Salvador
Permakulturprincipperne i et tropisk klima – højproduktive systemer, der er modstanddygtige overfor de udfordringer klimaforandringerne bringer. Permakultur har tredoblet familiers indkomst og øget fødevaresikker-heden.
DYRK dit tag – en permakulturel strategi for storbyerne
Højt oppe på taget af Blågård Skole dyrkes krydderurter, kål og kilovis af kartofler. DYRK Nørrebro i København gør vigtige erfaringer med tag- og beholderdyrkning for fremtidens byer.

Terra Preta praksis – frodig jord og kulstoflagring
Terra Preta betyder sort jord på Portugisisk og er en yderst frugtbar og næringsstofrig havejord, der laves ved at tilføre trækul (biochar) og organisk affald. På den Europæiske Permakultur konference blev det kombineret med et lugtfrit komposttoilet…og senere tomatbede.

Sankthansurt – fra blomsterhaven til middagsbordet

Brændefyring og fleksovne
Brænde kan dyrkes lokalt i permakultursystemer og er en fornybar energikilde, men samtidig skal der bruges så lidt som muligt for ikke at beslaglægge for meget landbrugsjord. Fleksovnen brænder både brænde og røggasser af ved en høj temperatur, der mindsker luftforurening og giver en høj virkningsgrad. Den kan bygges i alverdens former, med et hav af forskellige funktioner – og så er den billig at bygge.

Kurser, konferencer, festivals og meget mere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *